Een verzameling van interessante gedichten voor en door onze studenten en medewerkers geïnspireerd door ons onderwijs en onze opleidingen. Stuur ook zelf een eigen gedicht in! De ingezonden gedichten bekijk je onderaan deze pagina.
Mogelijk worden enkele van deze ingezonden gedichten gebruikt om voor te dragen bij patiënten aan het bed of om uit te reiken aan bezoekers en medewerkers in het UMC Utrecht tijdens de Nationale gedichtendag op 27 januari 2022.
Wees niet bang wees niet bang je mag opnieuw beginnen vastberaden doelgericht of aarzelend op de tast houd je aan regels volg je eigen zinnen laat die hand maar los of pak er juist een vast wees niet bang voor al te grote dromen ga als je het zeker weet en als je aarzelt wacht hoe ijdel zijn de dingen die je je hebt voorgenomen het mooiste overkomt je het minste is bedacht wees niet bang voor wat ze van je vinden wat weet je van een ander als je jezelf niet kent verlies je oorsprong niet door je te snel te binden het leven lijkt afwisselend maar zelfs de liefde went wees niet bang je bent een van de velen tegelijk is er maar een als jij dat betekent dat je vaak zult moeten delen en soms zal moeten zeggen laat me vrij Een gedicht van Freek de Jonge, tafelgast in Het Onderwijs Draait Door
Studentdichter
Bekijk de voordracht van het gedicht van studentdichter Loulou Schram, geïnspireerd op het thema duurzaamheid in ons onderwijs. Loulou is ook aanwezig als tafelgast in Het Onderwijs Draait Door
Weggaan
Weggaan, een gedicht van Rutger Kopland. Dit gedicht heeft Arno Hoes voorgedragen in het kader van de Nationale Gedichtendag 2021, met het thema ‘samen’.
Ode aan de student
Onderwijspraktijk en -onderzoek in het hoger onderwijs kwamen samen bij de eerste online editie van het Deep Dive Congres op 25 november. Georganiseerd door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek, het ComeniusNetwerk en Onderwijskennis.nl. Deelnemers volgden sessies rondom actuele thema’s en wisselden kennis en ervaringen uit over onderwijsvernieuwing. Bart van Rosmalen en Anouk Saleming van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht zorgden voor een muzikale beschouwing van wat er in het programma aan bod kwam. Met als afsluiting een Ode aan de student’.